20180226_Gent_JanDeWilde©WouterMaeckelberghe_66_zw kopie
JanDeWilde©TineDeWilde_2016_3985_duo_PROMO
20180226_Gent_JanDeWilde©WouterMaeckelberghe_41

Jan De Wilde - Hèhè! Wat een Jan!


Nieuwe datum! - donderdag 4 febrfuari 2021 - GC De Bunder Moorslede


Wie reeds tickets kocht en niet meer kan komen kan een terugbetaling aanvragen bij wie men de kaartjes kocht. Dank voor het begrip en tot dan!


Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2019. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’,‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …


De voorbij jaren trok Jan voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De ‘Dag meneer De Wilde’ Theatertour overtrof alle verwachtingen en was goed voor een dikke 70 concerten in drie jaar tijd. En passant palmde Jan ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in en speelde hij voor de Gestelde Lichamen op 11 juli 2017 in het stadhuis van Brussel. En er kwam een biografie én een cd-box met nieuw werk. 


“Was ik geen zanger geworden, dan was ik al lang dood”


Ook in het theaterseizoen 2019-2020 staat Jan De Wilde ‘ongegeneerd’ op het podium. Onder de titel ‘Hèhè, wat een Jan!. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met verborgen parels uit de diepste krochten van zijn eigen repertorium. Een verrassing voor het publiek, en nog meer voor Jan en zijn muzikanten zelf.

17 concerten stonden op de kalender tussen oktober 2018 en juni 2019. En, jawel, wegens succes – volle zalen waren zijn deel - wordt de tour verlengd tot het voorjaar 2020. 


Live verheft Jan traagheid tot kunst. Kleinkunst als opperste zen-benadering. Hij scoort met het scheldlied ‘Hèhè, ontroert met ‘Walter’, krijgt de lachers op zijn hand met ‘Zussen’ en verrast met ‘Wals met Mathilda’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’.


Een live-concert van ‘meneer De Wilde’ is een feest van zachtheid, humor en sacrale stilte. Voor de theatertour ‘Hèhè! Wat een Jan!’ doet Jan een beroep op zijn vaste muzikale ‘Vrienden’ waarmee hij al jaren speelt. Een bende subtiele talentvolle muzikanten met een grote staat van dienst.


Met de fijnste arrangementen creëren ze een intiem muzikaal bedje waarop Jan zijn kleinkunstliedjes spreidt. Met doorleefde stem, soms fluisterend, vaak debiterend, altijd overtuigend en geloofwaardig. 


In stilte koestert Jan het heerlijke bestaan dat hij leidt, diep verscholen in Aaigem. De 75-tour is zijn manier om dankjewel te zeggen, aan publiek en organisatoren, omdat hij zijn leven kon bouwen op liedjes en zingen. Met: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica)

‘Vrienden’: Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas), Liesbeth De Lombaert (viool)


Tickets via jan@davidsfonds-dadizele.be of één van onze bestuursleden.

Voorverkoop: €20 (€18 voor leden)


in samenwerking met Curieus en Cultuurdienst Moorslede